Vets Angels - Samen sterk voor de toekomst

Vets Angels 2024.pngoktober

Voor de tweede keer organiseert Stichting Hulp voor Helden in samenwerking met het Nederlands Veteranen Instituut en Emmy Janssens: Vets Angels, een midweek in de Eifel, speciaal ontworpen voor de kinderen van Nederlandse veteranen, militairen, en andere defensiepersoneel. Het is niet zomaar een uitje, maar een waardevolle kans voor jongeren om in een veilige en ondersteunende omgeving samen te komen, ervaringen te delen, en nieuwe vriendschappen te smeden.

Het doel van Vets Angels is om deze jongeren, die vaak opgroeien in een unieke en soms uitdagende situatie, te ondersteunen en te versterken.

Waarom een midweek voor deze jongeren?

Kinderen van militairen en veteranen leven in een bijzondere context. Ze hebben te maken met de afwezigheid van hun ouder(s) tijdens uitzendingen, de onzekerheid van gevaarlijke situaties, en soms de gevolgen van fysieke of mentale verwondingen die hun ouder kan oplopen tijdens de dienst. Deze unieke uitdagingen kunnen een grote impact hebben op hun dagelijks leven en welzijn. De midweek biedt hen een omgeving waarin ze zich verbonden voelen met anderen die vergelijkbare ervaringen hebben.

Wat maakt het bijzonder?

Vet's Angels 2Deze midweek wordt speciaal georganiseerd om jongeren die in een zelfde situatie zitten samen te brengen. Dat is het doel ook van deze reis en daarbij worden er activiteiten aangeboden die bijdragen aan het samenzijn. Het begint al met de gezamenlijke busreis naar de Eifel. In de midweek worden er verschillende activiteiten aangeboden waar de jongeren aan kunnen deelnemen zoals, klettersteigern (oftewel rotsbeklimmen), rodelen, zwemmen in een vulkaan meer, bushcraften, hiken, spelletjes en nog veel meer. Naast de aangeboden activiteiten hebben de kinderen de ruimte voor zichzelf. Na een voorzichtige aftasting tussen de kinderen tijdens de busreis ontstonden de nodige groepjes en vriendschappen vanzelf. Met twaalf meiden en vijf jongens was er een mooie mix. De groep werd hechter naarmate de week vorderde, ondanks het leeftijdsverschil tussen de jongste deelnemer (11 jaar) en de oudste deelnemer (16 jaar).

Met de terugreis in de bus werd de week afgesloten met een karaoke. Een mooi afscheidsfeestje met prachtige vriendschappen die tijdens de week zijn ontstaan. Deze vriendschappen worden vandaag de dag nog onderhouden en de hoop van de kinderen is om deze reis nog een gezamenlijk te maken.

Een Impact die Verder Gaat

Impact die verder gaatHoewel de midweek slechts een paar dagen duurt, heeft het vaak een blijvende impact op de deelnemers. Er zijn hechte vriendschappen ontstaan met kinderen die in een vergelijkbare situaties zitten als zij. Ze nemen deze positieve energie mee naar huis. De ouders van de jongeren zijn ook zeer positief over de midweek.

“Ook wij willen degenen die dit allemaal mogelijk hebben gemaakt enorm bedanken voor deze geweldige mooie week❤. Een week om nooit te vergeten. Elynn heeft volop genoten en ik als moeder ook. Niet zo zeer van de rust maar van een genietende en lachende dochter🥰. Dankjewel”

 “Enorm dank voor deze bijzondere week! De jongens hebben het echt geweldig gehad en willen volgende week wel weer.”

 “Wij zijn allemaal weer veilig thuis.  Nogmaals bedankt voor het verzorgen en regelen van dit bijzondere kamp.   We hebben idd andere kinderen terug. ( Positief)"

Met deze bijzondere reis besteden wij niet alleen aandacht voor de helden zelf, maar ook voor hun gezinnen. Voor de tweede jaar op rij was de reis een groot succes. Volgens Anita Mensink van het Nederlands Veteraneninstituut zijn er ontzettend veel jongeren die baat hebben bij zo’n reis. We hopen volgend jaar deze reis niet één keer te organiseren maar juist twee keer. Wie wil nu niet nog meer kinderen een onvergetelijke ervaring geven?!

Zonder jouw hulp kunnen wij dit niet doen

Ook volgend jaar willen wij deze reis mogelijk maken voor jongeren die te maken hebben met een veteranenouder met PTSS. We hebben hiervoor al twee weken gereserveerd, namelijk 11 tot en met 15 augustus en 18 tot en met 22 augustus. De kosten per week zijn € 15.000,- voor zo'n 16 jongeren. Voor deze kosten hebben wij jouw hulp nodig. Steun dit project en maak een verschil in het leven van die jongeren.

Doneer

« Terug

Sluiten