Even voorstellen: bestuurslid Jacqueline de Lange
Als moeder van drie kinderen en eigenaar van een notariskantoor is het leven van Jacqueline al druk genoeg. Toch vervult zij al acht jaar een rol in onze stichting, waarbij ze streeft naar een positieve bijdrage vanuit haar rol en expertise, en bijdraagt aan het realiseren van de doelstellingen van de stichting.
Haar rol binnen het bestuur
Jacqueline kwam acht jaar geleden in ons bestuur. Ze nam het stokje over van haar vader. “Met zijn vertrekt was er behoefte aan een vervanger met juridische kennis. Het was toen spannend hoe het verder zou gaan met de stichting en om continuïteit en deskundigheid te waarborgen ben ik gevraagd om toe te treden”, aldus Jacqueline. De defensiewereld was voor die tijd onbekend voor haar, maar dat bleek voor haar rol binnen het bestuur niet van belang. “Ik houd mij bezig met de juridische aspecten die binnen de stichting spelen: contracten, vragen rondom erfenissen of schenkingen, het beoordelen van ontvangen schenkingen/erfenissen en de continuïteit”, licht Jacqueline toe.
Radio uitzending van 538
Een moment dat Jacqueline nog goed in het geheugen heeft, is de deelname van de stichting aan Mission 538 in 2022. Stichting Hulp voor Helden was één van de goede doelen waarvoor geld werd ingezameld. Jacqueline vertelt: “Het was een bijzonder moment omdat het bedrag zo snel werd opgehaald en de stichting op een positieve manier in het landelijke nieuws kwam. Voor deze missie hadden wij het project PTSS preventie aangedragen. Hiermee kwam er aandacht voor het belang van voorlichting en uitleg over het welzijn van militairen en veteranen”.
Het verhaal achter de mensen
Al bijna 150 jaar zet Hulp voor Helden zich in voor militairen, veteranen en hun thuisfront. Jacqueline vindt dat dit meer bekendheid in Nederland verdiend, aldus Jacqueline. “Wat betekent het wanneer je partner, vader of moeder militair is en soms lange tijd afwezig is? Het zijn allemaal verhalen van mensen en elk verhaal is uniek. Hoewel we niet volledig kunnen begrijpen wat het betekent om in oorlog te leven zonder het niet zelf te hebben meegemaakt. Dit perspectief op meer waardering en aandacht voor de militairen en de opleiding/groei van het leger, die zich indien nodig met hun leven inzetten voor onze veiligheid. Dat mag wel meer erkend en benoemd en onderkend worden.”.
Eerdere berichten > 2024
oktober
- 13-10-2024 - RECONNECT: Na een missie met impact
- 13-10-2024 - Nieuwe medewerker: Loes Staartjes
- 13-10-2024 - Ongekende Krachten van Onbekende Helden: Een Campagne voor Verborgen Verhalen
- 13-10-2024 - Even voorstellen: bestuurslid Jacqueline de Lange
- 13-10-2024 - Vets Angels - Samen sterk voor de toekomst
- 09-10-2024 - Nadenken over rechtvaardige oorlog en rechtvaardige vrede